eerste week en TAAAAIIFUUNN!!!
Door: myrthe
Blijf op de hoogte en volg myrthe
11 Augustus 2009 | Taiwan, Taichung
goeiemorgen allemaal,
even een kort berichtje vanaf mijn stage bedrijf(dit is mijn eerste werk dag en op mn kamer heb ik nog geen internet dus ik weet nog niet hoe lang ik het verhaaltje kan maken :))
als eerste het gaat hier allemaal heel goed. we hebben een heerlijke eerste weeki gehad en zijn veilig door de taifun gekomen.
het was wel heel spannend want we zaten helemaal in het zuiderlijkste puntje van taiwan toen de taifun kwam. we wilde die dag net vertrekken maar door het hotel werd het afgeraden: " ga morgen maar" dus wij een dag wachten, wel nog het weer getrotseerd om eten te halen (samen met een thaisedanseres die ons naar het restaurant bracht). en verder de hele dag beetje in het hotel gehangen....verwachtend dat het minder werd maar dit was jammer genoeg niet het geval.
ik zal even het weer omschrijven....heeeeel veeeeel water, er hing nog wat was buiten, mama ging dat ff halen en ze was nog geen 3 min op het balkon en het leek net omf ze in een zwembad was gedoken:P en dan de wint, die is hard maar niet koud... maar goedde dag erna regende en woei het nog net zo hard als dag 1, ondertussen hadden we geen tv meer en de stroom werd steeds minder.
joerie (mijn baas) opgebelt en die vertelde dat het in taichung(midden van taiwan) veeel rustiger was. dus toen hebben wij toch besloten om weg te gaan.
deze trip was heel spannend met veel hele diepe plassen en zooi op de weg. het ging goed tot we 10 km voor de snelweg waren. hier mochten we niet verder.....alle wegen waren afgesloten. nog een tijdje doorgezocht (het is heel moeilijk te begrijpen wat er gebeurt, we kunnen niks lezen of verstaan) maar gelukkig vinden we altijd wel iemand die wel aardig engels spreekt:)
toen een hotel vinden maar er waren zoveel mensen gestrand dat dit ook niet echt meer mogelijk was.....en ook nu weer herkenen we niet wat een hotel is...maar ook nu weer mensen gevonden die ons helemaal weg brachten, langs alle hotels en uiteindelijk bij een oud ziekenhuis ofzo 2 kamers vind:D!!(er was heel eten of water maar gelukkig hebben wij altijd heeeel veeeel eten mee;) dus met een beetje noodle soup en wat fruit kwamen we de dacht goed door:)
dag3 hoorde we eerst dat ewr misschien een weg open was maar tijdens het ontbijt in het stadje vlakbij onze slaapplek bleek dit toch niet het geval.
de justin(een engels leraar) nam ons mee naar zijn huis waar hij een hotel voor ons ging zoeken. tijdens het rond bellen kwam hij erachter dat er misschien toch een weg open was. deze hebben we geprobeerd en we zijn op de enige weg die open was naar het noorden 'gevlucht'.
later in het hotel zagen we de beelden van hoe erg de situatie eigenlijk was...en hoeveel geluk we hebben gehad:D!
toen hebben we die avond nog mijn kamer bekeken en lekker gegeten en heerlijk gaan slapen;)
gister spulletjes gekocht voor mn kamer en bijgekomen van ons avontuur. en nu op mn werk:)
mama iori en jo gaan nu verder naar het noorden en vrijdag ga ik weer naar hen toe.
verder is taiwan een prachtig land met hele hele hele aardige mensen.
zo ik moet nu snel aan het werk;) dingen regelen zoals een scooter enz.
ik schrijf snel meer maar dan zijn jullie een beetje op de hoogte!
heel veel liefs
verder is taiwan een prachtig land met hele hele hele aardige mensen.
zo ik moet nu snel aan het werk;) dingen regelen zoals een scooter enz.
ik schrijf snel meer maar dan zijn jullie een beetje op de hoogte!
heel veel liefs
11 Augustus 2009 - 06:00
Don En Kees:
Dag meisje,
Wat hebben jullie een spannende week achter de rug!!
Het spannendste wat bij ons met het weer was, was dat het begon te gieten tijdens het barbequeen ;-)
We hebben erg met jullie meegeleefd! Elke keer hoorden en zagen we wat er bij jullie speelden en dan waren we erg blij met een teken van leven van jullie!!
Nou, regel ze,
Heel veel liefs en kussen van ons allemaal,
Don, Kees, Rutger, Floris en Pepijn -
11 Augustus 2009 - 08:28
Daniela:
heeey!!!!
ik heb alles met het nieuws gevolgd, het was echt heel erg!!!
Gelukkig heb jullie het heelhuidsoverleefd.
Je hebt echt veel spannende dingen beleefd daaro en dan ben je er nog maar een weekje.
Ik hoop dat het weer vanaf nu wel wat minder is.
Spreek je snel keep us updated:D
Veel succes met eerste werkweek.
grt van uit Holland amsterdam;) -
11 Augustus 2009 - 10:06
Frank (HKDW):
Lekker bezig meid! Al een flink avontuur achter de rug zo te lezen. Maak er wat moois van meid en laat je niet uit de wind slaan :-p
Groeten! -
11 Augustus 2009 - 11:38
Frank Creemers:
Gelukkig is de orkaan voorbij en zijn jullie er heelhuids van af gekomen.We wensen jullie nog fijne dagen en voor Myrthe een mooie stage periode.
Oma Creemers en Frank. -
11 Augustus 2009 - 20:02
Oma Roek:
Dag lieve Myrthe
Ben blij, dat alles goed afgelopen is.
Ik realiseer me nu pas, hoe erg alles was.
Heel veel liefs voor jullie,
Oma Roek -
18 Augustus 2009 - 04:13
Nadirah:
Hallo!
Waar ben je ergens op stage??
Ik ben ook op stage hier in Taiwan!
xxx