Laatste weekjes Taiwan met kakkerlakken,ontsnappin - Reisverslag uit Taichung, Taiwan van myrthe kaandorp - WaarBenJij.nu Laatste weekjes Taiwan met kakkerlakken,ontsnappin - Reisverslag uit Taichung, Taiwan van myrthe kaandorp - WaarBenJij.nu

Laatste weekjes Taiwan met kakkerlakken,ontsnappin

Door: myrthe

Blijf op de hoogte en volg myrthe

22 November 2009 | Taiwan, Taichung

Hallo allemaal! Hoe is het met jullie? Lekker gedichten aan het schrijven??
Het waarschijnlijk laatste verhaal uit Taiwan!Want het is bijna zover,nog maar 5dagen aan stage!!
Echt een raar idee dat aan mijn eerste deel van mn reis al een einde in zicht is! Alles hier blijf vreemd maar voel me er nu ook al thuis, zoals in mn kamer/huisje (lees: 8 vierkante meter), maar er zijn ook dingen die ik niet zo zal missen…..zoals van de week, klom er opeens een 15cm grote kakkerlak uit mn doesputje!!! Dat was niet zo prettig wakker worden!! Echt heeeeel vies!! Na een paar minuten verstoppertje te hebben gespeeld, heb ik hem 3x dood gemaakt (dat dacht ik temminste) maar het zijn echte taaaaaie beesten en hij bleef maar bewegen! Zelfs toen ik dacht dat hij nu toch echt wel dood was (na het pletten tussen de deur,prullenbak op zn kop en DE schoen) ging hij in mn prullenbak weer aan de wandel….. dus al die beestjes hier zeg ik met veel plezier gedag;)

Verder ook heerlijk om mn stage gedag te zeggen!mn bazen zijn namelijk nog steeds niet erg aardig, de Italiaanse tegen de gewone werknemers niet en de Nederlandse tegen mij. Daardoor is de bedrijfscultuur heel ingewikkeld en vol met stress…in het kort: er zijn 2 fronten, die van de werknemers en die van de bazen. De organisatie van het bedrijf is erg onoverzichtelijk en daardoor is er altijd stress; stress omdat er verscheept moet worden,bazen boos worden, er taal onduidelijkheden zijn…en dit heeft dan weer als gevolg dat ik na 4maanden nu een ‘oude’werknemer ben (1die al een stuk langer meedraait dan de rest:P) de afgelopen weken is mn stage wel iets veranderd, want mn collega’s organiseren, geheime ontsnappingen voor me (naar fabrieken) en nu deze week allemaal afscheidsetentjes:) ze zijn echt ontzettend lief en het is heel schattig hoe ze het doen. Want ze bespreken het in het chinees, waardoor mn Italiaanse baas het zoizo niet kan begrijpen en vertellen het mij dan heel snel, meestal snap ik het niet helemaal maar volg ik gewoon iemand en komt het wel goed.
De etentjes zijn heel afwisselend, vorige week heb ik appeltaart voor iedereen gemaakt, als toetje. Een collega had eten voorbereid (die had net ontslag genomen dus tijd om te koken). We hadden afgesproken bij de 3de Hilife (soort seven11) , waar we 1 voor 1 aan kwamen(want we mogen na het werk niet te veel samen doen van mn baas, zo schijnt). Vanaf de Hilife volgde een donkere tocht, achter een auto aan, door rijstvelden en met hele slechte wegen(heel spannend). Veilig aan gekomen en daarna heel lekker eten en ook mijn appeltaart was een groot succes :)
Verder deze week met 2 andere engineers naar een eendrestaurant geweest, daar serveren ze superlekkere eendensoep met gember. Er komt dan een hele grote pan op tafel, op een gas pitje met de basis en daar ga je dan zelf nog van alles in doen. Het was heel leuk en ik heb toen het meest angst wekkende eten volgends de CNN gegeten……ik moet jullie teleurstellen, want alleen de naam is eng: eenden bloed! Maar verder….. het zijn plakjes,bruine jelly, wat ook net zo goed tofu had kunnen zijn. En smaakt eigenlijk niet ergens naar, ja alleen de structuur is niet zo lekker….het is niet mn lievelings eten maar het was zeker niet eng :P(conclusie:CNN is niet zo dapper;))
En vrijdag met al mn collega’s gaan eten! Met hotpot(zelf soep maken) sushi en bbq. Het was ontzettend leuk! En lekker! Iedereen besteld maar oplos en er komt echt van alles voorbij: inktvis,varken,vis,zalm,oesters,kip,schaap,bamboe,andere groente,verschillende sushi maar ook dingen zoals frietjes en kip nuggets en aan het eind…. marsmellows!
en nu is het dus weekend:) mn een-er-laatste weekend, lekker even in Taichung hier nog de laatste mensen zien. nu ik mensen gedag ga zeggen zie ik pas hoe groot mn sociale kring is geworden:) geeft echt een heerlijk gevoel. en ik kan iedereen aanraden om naar taiwan te gaan, zo’n mooi land en zulke lieve mensen!
Verder de afgelopen weekenden ook al bezig om taiwan ‘gedag te zeggen’ met nog even laatste bezoekjes te brengen aan plekken die ik nog niet of nog eens wilde zien.
Ik ben nog een weekend naar het noorden geweest het ruige deel aan de oost kust, en zeker mijn lievelingsplekken. Daar prachtig gewandeld over een het oudste trail van taiwan, een hele grote vis markt gezien en in een heel oud thee huis theegedronken, met een thee ceremonie en uitkijkend over een mistig dal. Dat theehuis lag in een dorp dat tegen een berg is aangeplakt en als je door de smalle winkelstraatjes loopt, heb je continue het gevoel dat je door filmdecor loopt (en een berg aan het beklimmen bent). Verder nog het Sun-moon-lake bezocht, waar ik de hoogste berg heb beklommen (van de omgeving).Het pad ging door een bamboebos en over rotsen, super mooi maar bij de top aangekomen bleek dat er geen ‘echte’ top was…..stond ik op 2000m nog tussen de bomen :P
Dat weekend ook nog naar een heel groot klootster geweest, mooi en bijzonder omdat het pas in 2001 was geopend,het was een gigantisch complex. Maar niet zo vrolijk en levendig als alle tempels hier, het was mij te statig en geordend maar wel leuk om te zien:)
En vorig weekend naar mn favoriete stad: Taipei! Er heerst een hele andere sfeer dan in Taichung, meer open en vrolijk. Daar lekker door de stad gestruind en gestapt onder de 1-o-1 :)

Komende week dus mn laatste week hier, vol met nog meer etentjes en mn laatste projecten afronden en dan vlieg ik de 30ste naar Japan, Tokyo. Daar ontmoet ik dan mijn Israëlische vrienden en aikido leraren ;Ze’ev en Smulick. we slapen in hetzelfde hostel en brengen de eerste dagen daar samen door:) en verder nog geen echt plan! Ik heb er ontzettend veel zin in en vind het heel spannend! Ook ik ben benieuwd wat voor reis het gaat worden;) Vandaag wel een gevoerde broek gekocht want het sneeuwt nu in Japan….dus dat zal wel ff wennen zijn na de warmte hier;)

Mis jullie! En mis ook sinterklaas!! Volgend verhaaltje misschien wel in rijm vorm;)

Heel veel liefs en dikke kus!

• 22 November 2009 - 14:59

Mamamamaaaaaaaaa:

mooie laatste week!
    dikke kus

• 22 November 2009 - 17:11

Kris:

Hi lieverd!

Nog even heeeel veel plezier met alle etentjes deze week! Dan alweer op naar het volgende avontuur(wat gaat het hard), ik ben heel benieuwd!!

Tot snell:-)

• 22 November 2009 - 17:39

Liselot:

Lieve Myrthe,
    Ik heb net alle verslagen gelezen en vind het stom van mezelf dat ik dat niet eerder heb gedaan. Ik herken wel veel dingen! Die kakkerlakken heeft Anne ook voor het eerst in Taiwan ontmoet en daarna in geen enkel land nog zulke grote en sneaky beesten gezien. Ben toch ook nog benieuwd naar hoe die fabrieken er van binnen uitzien. Kijk uit naar jou en de verhalen live!Ciao, pas goed op jezelf.

• 23 November 2009 - 08:21

Monique Bil:

Ik lees net met een big smile je verslag. Hier maandag morgen 9 uur vanachter een bureau in een regenachtige haagse. Mijn week begint door je verslag in ieder geval goed!
    Hoop dat je japan mooi gaat vinden. Tip ! Neem de tijd in Kyoto hebben wij het erg naar ons zin gehad.

• 23 November 2009 - 09:28

Marieke:

Heey Myrthe,

Ik wilde je neteen mailtje sturen. Vroeg me al af hoe het met je was :)

Hier gaat alles z'n gangetje. Lekker bezig met afstuderen, wel gezakt voor m'n rijexamen :( Volgende keer beter!

Veel plezier in Japan!
    xx

• 24 November 2009 - 12:01

Mathieu En Annie:

hallo Myrthe,
    Ja nog even en je stage zit erop.
    We willen je een fijne
    vakantie toewensen en tot
    januari.
    groetjes en xxxxx

• 24 November 2009 - 23:00

hej nu al klaar ? ik moet nog tot half februari

hier in stockholm alles goed net verhuisd met stage naar een nieuwe studio !!!! in het centrum

maar super veel plezier daar in japan en geniet nog maar effe van het warme weer hier in stockholm vriest het al en er is sneeuw op komst dus ik weet al hoe het zal gaan worden in `japan kkkkoud.

kramar van uit stockholm hans

• 25 November 2009 - 18:59

Oma En Frank:

wel een beetje laat:
    we wensen je een fijne tijd in Japan.
    Groetjes van Oma en Frank.Of we zullen nog eens skypen!

• 26 November 2009 - 11:20

Ivar:

Hey leuk om alles weer even bij te lezen, leuke foto's ook op picasa, ben wel een beetje jaloers! :P

Op naar japan! Veel plezier daar

Groetjes Ivar

• 27 November 2009 - 22:54

Pascal:

Dan wordt dit weekend echt fantastisch. Geen baan, geen stress en vooral alleen maar leuke vooruitzichten ;)
    Alvast veel plezier in Japan en tot skypes

• 16 December 2009 - 14:42

hej hej

hoe is het in japan lekker an het reizen daar
    gr hans